Flota HIAROM a trecut pe verde

Sustenabilitatea ar trebui să fie unul dintre principalele deziderate ale unei companii moderne, iar HIAROM a făcut pași importanți prin electrificarea flotei de mașini și instalarea de stații de încărcare pentru acestea.

Avem tot mai multe informații despre încălzirea globală și efectele catastrofale ale acesteia. Vedem la televizor și pe mediile online de informare adevărate dezastre naturale cauzate de impactul activităților întreprinse de om asupra mediului. HIAROM își dorește să fie una dintre companiile deschizătoare de drumuri în privința reducerii ampretei de carbon și tocmai de aceea a decis să utilizeze cât mai multă energie verde atât în procesul de producție cât și în domeniul transportului. Asta în ciuda faptului că specificul activității companiei duce cu gândul la utilaje grele și poluante.

În acest sens, HIAROM și-a început drumul către sustenabilitate prin achiziționarea a nouă mașini 100% electrice care sunt utilizate de o parte a personalului în activitatea de zi cu zi. Dacia Spring și Volkswagen e-Up! își fac cu brio datoria de „transportatori oficiali” ai HIAROM parcurgând zilnic zeci de kilometri fără a elibera în atmosferă gaze cu efect de seră. Cât despre vedeta „verde” a companiei, BMW iX3, acest vehicul poate parcurge fără mari probleme 450 km cu o singură încărcare.

„Cred că omenirea are puterea să ajute planeta. Se pare ca oficialii Uniunii Europene vor pune din ce în ce mai mult accent pe asta. Sper să aloce resurse în continuare pentru a susține drumul către un viitor cât mai «verde». Tehnologia există, însă este destul de scumpă. Ținta mea și a HIAROM este să ne autosusținem în domeniul energiei electrice”, consideră Cătălin Dragomir, director general HIAROM Invest.

Pentru că simpla deținere a unor mașini electrice nu înseamnă, în opinia noastră, sustenabilitate, am decis să încărcăm aceste vehicule chiar la sediul companiei în timp ce angajații sunt ocupați cu activitățile zilnice. Mai exact, odată ajunse la sediul HIAROM, cele nouă mașini 100% electrice sunt garate în parcarea special amenajată și dotată cu 12 puncte de încărcare Type 2 de 22 kWh.

Și, pentru că nici în acest caz nu am considerat că am atins nivelul de sustenabilitate dorit, am decis să amplasăm pe acoperișul companiei panouri fotovoltaice care pot genera 160 kWh. Astfel, circuitul devine complet, de la producția de energie verde, la încărcarea vehiculelor și deplasarea acestora fără emisii de gaze cu efect de seră.

Cum pentru noi, la HIAROM, sustenabilitatea nu este doar poveste frumoasă, compania are în plan în viitorul apropiat atât dotarea cu o stație de încărcare DC de 50 kW cât și achiziționarea unui alt lot de mașini electrice și hibride.

E limpede că planeta, cu tot ce ne înconjoară, dă semne de oboseală. Vedem schimbări climatice, crize alimentare în diferite zone ale globului, râuri și lacuri care seacă, teren arabil deșertificat. Toate acestea ne spun că am ajuns într-un punct în care, dacă nu facem ceva rapid, lucrurile o vor lua razna. HIAROM și-a propus nu doar să susțină activ ideea de reducere a poluării, ci chiar să fie un pionier al industriei în domeniul sustenabilității și al atenției la problemele mediului. (Foto: Gabriel Voicu)

Sign up to the PURE News before our launching on the 14th of August for the chance to win a fabulous space flight into outer space for you & the person of your choice!

We hate spam just as much as you do. Your email will stay secret.

Contact