Alegerea unei macarale forestiere LOGLIFT

Alegerea macaralei forestiere LOGLIFT

Silvicultura este o afacere globala care necesita o productivitate ridicata in fiecare zi. Astazi, o persoana trebuie sa produca de 10 ori volumul necesar de acum 25 de ani. De aceea, este foarte important sa alegeti macaraua potrivita.

Mai jos sunt intrebarile cheie privind evaluarea cerintelor dvs. si optiunile disponibile pentru a indeplini aceste cerinte.

1. Care sunt cerintele operationale cele mai importante?
In mod normal, lucrati cu lemn taiat sau cu busteni intregi? Sau o combinatie a celor doua? Cerintele lor de baza sunt, desigur, punctul de plecare pentru orice decizie de macara. Transportul lemnului din padure este o afacere dura si pretentioasa. Daca macaraua dvs. este adaptata circumstantelor particulare, va puteti indeplini sarcinile mai eficient si mai precis.

2. Ce tip de brat se potriveste activitatilor mele?
Tipul bratului este, de asemenea, un element de baza in alegerea unei macarale. S-boom, care sunt drepte si partial pliate, asigura cea mai mare capacitate. Z-boom se pot plia mai compact si ofera avantajul ca pot fi actionate impreuna, fara a fi nevoie sa scoateti greiferul. De asemenea, luati in considerare daca aveti nevoie de acoperire telescopica.

3. Lucrez cu aceasi sarcina de fiecare data, sau am nevoie de o capacitate marita din cand in cand?
Capacitatea macaralelor forestiere este de obicei intre 6 si 26,5 tone metru pentru cele mai comune aplicatii de ridicare. Cu toate acestea, sunt disponibile si capacitati mai mari pentru cerinte extreme. Macaralele S-boom ofera capacitati mai mari decat macaralele Z-boom.

4. De ce raza de actiune am nevoie?
Cu o raza de actiune de pana la 12 metri, alegerea domeniului hidraulic maxim reprezinta un punct important in configuratia macaralei pentru a oferi o gama perfecta pentru cerintele dumneavoastra.

5. De ce dimensiune si tip de dispozitiv de prindere am nevoie pentru aplicatiile mele?
Indiferent daca sunt mici si compacte sau mari si spatioase – puteti alege dintr-o varietate de graifere forestiere speciale pentru fiecare situatie.

6. Cum asiguram cea mai buna performanta in anumite conditii meteorologice?
Dumneavoastra cunoasteti cel mai bine vremea din padurea. Dar este posibil sa nu stiti cum poate afecta vremea performantele dvs. daca nu ati testat anterior diferite optiuni de protectie, confort si siguranta.
Aceasta include compararea scaunelor cu protectie impotriva intemperiilor, cabinele complet inchise sau chiar cu tehnologia VR pentru operarea macaralei din cabina camionului. Cu toate acestea, atunci cand testati in special cabinele, asigurati-va ca acestea sunt proiectate astfel incat sa beneficiati de o vizibilitate maxima.

7. Pot sa lucrez in siguranta si usor datorita functiilor inteligente?
Caracteristicile si accesoriile speciale imbunatatesc nu numai performanta, ci si siguranta. De exemplu, un sistem de cantarire va poate creste profitabilitatea, fara a cauza supraincarcarea. Discutati cu distribuitorul dvs. despre caracteristicile care va fac munca mai usoara, mai confortabila si, mai presus de toate, mai eficienta.

8. Ce valoare de revanzare imi doresc pentru macaraua mea?
Proprietarii de camioane planficia adesea sa modifice sau sa schimbe macaralele in conformitate cu un anumit program, de exemplu, dupa cinci ani. Pentru a maximiza valoarea investitiei, trebuie sa va asigurati ca macaraua dumneavoastra a fost construita pentru a rezista. Asigurati-va ca baza este turnata din otel masiv, ca piesele nu necesita inlocuire frecventa si ca exista o garantie globala.

9. Cat de flexibila este compania care realizeaza service-ul specializat pentru macara mea?
In padure va puteti simti izolat si singur. Prin urmare, este important sa alegeti o macara robusta pe care sa va puteti baza in fiecare zi. Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de service-ul normal si de uzura. Asigurati-va ca lucrurile de care puteti avea nevoie sunt usor accesibile. Si, mai presus de toate, asigurati-va ca aveti intotdeauna acces la un service autorizat.